Rolat pita sa pavlakom i ajvarom


Danas vam preporučujem ovu fantastičnu pitu, rolat ili kako god ga nazvali. Idealna je kao predjelo za neki svečani sto, ali i za svakodnevnu konzumaciju jer je zaista ukusna, mekana i rastresita.
Po želji, možete staviti ljuti ajvar, ili čak ljutenicu, od suhomesnatog takođe ono što volite, to zavisi od vašeg ukusa, ali svakako vam preporučujem da je isprobate.

Potrebno je: 
(original recepta) 
16 kora za pitu 
premaz 
4 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo 
fil 
300 ml kisele pavlake
4 kašike ajvara
rendano suhomesnato po želji  



Priprema:
Umutite jaja mikserom, dodajte ulje, jogurt, prašak za pecivo i malo soli. To će vam biti premaz za kore.
Veliki pleh od rerne obložite papirom pa stavite prvu koru. Nanesite i četkicom razmažite premaz preko kore, pa stavite drugu koru i tako redom dok ne utrošite sve kore. Ređajte jednu na drugu i premazujte. Ispecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta. U toku pečenja, kora će se naduti na nekim mestima, ali ne brinite, to je od praška za pecivo, splasnuće kasnije.
Ispečenu koru pokrijte mokrom krpom da ivice malo omekšaju, a onda je zajedno sa krpom zarolajte. Prohlađenu koru odmotajte i premažite pavlakom i ajvarom, pobacajte seckano suhomesnato i ponovo urolajte.
Ohladite rolat i isecite ga na parčad pa poslužite kao predjelo, ili uz neki kiselo-mlečni napitak za doručak, recimo.
 


Коментари

Постави коментар

Популарни постови